damesdispuut leeuwarden Odd and Seen

Geschiedenis Damesdispuut Odd and Seen

Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 


5 oktober 1990 daar begon het mee…
Acht eerstejaars dames hadden het idee om samen een dispuut op te richten omdat zij bij de bestaande damesdisputen geen aansluiting voelden. Snel werd duidelijk dat je niet zo maar een dispuut kon worden. Io Vivat hanteert allerlei regels en stappen die je moet doorlopen om dispuut te worden. Vandaar dat in 1990 Odd and Seen eerst een jaarclub werd. Odd and Seen was direct zichtbaar, overal aanwezig en te herkennen aan hun oranje/grijs gestreepte truien. In 1991/1992 kwam de tweede lichting met zes dames erbij en na een lange profileringstijd binnen Io Vivat werd Odd and Seen een genootschap, de volgende stap op weg naar dispuut werd hiermee gezet. 

Dat Odd and Seen een dispuut wilde worden, stond nog steeds als een paal boven water. Als genootschap is geprobeerd om bij zoveel mogelijk Io Vivatters bekendheid te verkrijgen via allerlei ludieke activiteiten. Ook werd een sponsor geregeld (discotheek Rock It) en oranje club-overhemden werden gedrukt.  

Op 1 november 1992 werd Odd and Seen Kandidaat-Dispuut. Ondertussen werd een derde lichting dames gezocht, die A-tijd liepen en later werden geïnaugureerd. Wederom werden veel profileringsactiviteiten georganiseerd en probeerden we als club zo veel mogelijk zichtbaar te zijn op alle evenementen, feestjes, kookwedstrijden, sportevents en in de sociëteit natuurlijk. Op 12 mei 1993 was het eindelijk zo ver, na een half jaar Kandidaat-Dispuut te zijn geweest, werd door de Leden van de Vereniging Io Vivat beslist over het lot van Odd and Seen en werd met een ruime meerderheid aan positieve stemmen Odd and Seen het derde officiële damesdispuut van Io Vivat Nostrorum Sanitas. En nu... nu zijn we ruim 30 jaar en 106 oudleden verder.

Laatste nieuws

Nieuwe lichting

29-01-2021

Vanaf medio november 2020 kleurt Leeuwarden weer oranje met 12 vrolijke eerstejaars.

Lees meer

Oranje lacht, Oranje huilt,
Oranje boven